2021-10-21 10:59:03• hírek • Bede Emőke

A csanálosi átkelőnél fogták el az embercsempészt

Október 18-án a szatmári határrendészek és magyarországi kollégáik közös ellenőrző akciót szerveztek Nagykároly környékén.

Éjjeli 1 óra körül a határrendészek a Szatmár megyei Károlyipuszta (Horea) és a magyarországi Omboly között egy hathős csoportot (három felnőtt, három kiskorú) tartóztattak fel, majd kísértek a hatóság nagykárolyi székhelyére. Mint kiderült, egy szír családról van szó, a felnőttek 43 és 55 év közöttiek, a gyerekek közül pedig a legnagyobb 13, a legkisebb pedig alig 3 éves.


A magyarországi kollégáktól kapott információk alapján azonban az is hamar nyilvánvalóvá vált, hogy az illegális határátlépésre készülő család nem egyedül jutott el idáig, ugyanis akadt egy segítőjük is. A füles alapján nem volt nehéz beazonosítani az ügyben érintett hetedik személyt, aki épp Csanálosnál próbálta meg elhagyni az országot, amikor a határőrök lekapcsolták. A 42 éves, német és egyiptomi állampolgársággal is rendelkező férfi egy Volkswagen Caddy-t vezetve szeretett volna Magyarországra jutni, ám az egyenruhások a német rendszámú jármű átvizsgálásakor a raktérben megtalálták a szír család csomagjait.


A vizsgálat szerint a sofőr első körben Károlyipusztáig szállította a famíliát, melynek ezt követően gyalog kellett volna átjutnia a magyar oldalra. Ott ismét beszálltak volna a férfi autójába, melllyel aztán a terv szerint egészen Németországig utaztak volna.


A férfi ellen embercsempészet címszóval indítottak nyomozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: